Στα πλαίσιο της Food Expo και συγκεκριμένα το Σάββατο, 18 Μαρτίου 2023, στις 18.00 -19.00 στην αίθουσα C2 του Metropolitan Expo, διοργανώθηκε ειδικό σεμινάριο για τους λάτρεις της ψαροφαγίας.
Εισηγητές οι ειδικοί του χώρου:
- Ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικής Ανάπτυξης Εξωτερικού Εμπορίου, κ. Γιάννης Ρέτσας
Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΠΑΣΕΚΤ, κ. Ξενοφών Λουράντος - Ο Καρδιολόγος κ. Κωνσταντίνος Αρβανίτης
- Η Διατροφολόγος, κα Στουπή
- Ο Ειδικός τεχνολόγος τροφίμων, κ. Ανδρέας Σουλιώτης
- Ο διεθνώς αναγνωρισμένο Σεφ, κ. Χριστόφορος Πέσκιας
οι οποίοι, σε ένα κοινό 150 περίπου ενδιαφερομένων παρουσίασαν το γενικότερο πλαίσιο του έργου Προώθησης των Κατεψυγμένων, το ρόλο και τη συμβολή του ΠΑΣΕΚΤ, τη συνολική διαδικασία αλίευσης-κατάψυξης-μεταφοράς-κατανάλωσης των προϊόντων, όπως επίσης και την ιχνηλασιμότητα κατά τη διαδικασία των σταδίων αυτών, για τη μέγιστη διασφάλιση ποιότητας, την ωφέλεια της συχνής κατανάλωσης κατεψυγμένων αλιευμάτων στην υγεία μικρών και μεγάλων και, τέλος, τα γευστικά τους χαρακτηριστικά και τη δυνατότητα που παρέχουν στα κατάλληλα χέρια για πλούσιες γαστριμαργικές δημιουργίες.
Για το κλείσιμο του σεμιναρίου, ακολούθησε fingerfood με πεντανόστιμες δημιουργίες θαλασσινών από Κατεψυγμένα Αλιεύματα. Ευκαιρία για χαλάρωση, συζήτηση πάνω στα πολύ ενδιαφέροντα θέματα του σεμιναρίου και «γέμισμα των μπαταριών», ύστερα από μια κοπιαστική αλλά γεμάτη ημέρα.