Εκπαιδευτική δράση σε Ίδρυμα Επαγγελματικής Κατάρτισης στην Πάτρα

Με πρωταγωνιστή τον κ. Χριστόφορο Πέσκια, διοργανώθηκε ένα ξεχωριστό gastronomy masterclass, στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ Euroteam στην Πάτρα. Στο masterclass είχαν τη ευκαιρία να συμμετάσχουν όλοι οι σπουδαστές του ΙΕΚ, καθώς και σημαντικά πρόσωπα του επιχειρηματικού κόσμου της Πάτρας.

Στόχος της εκπαιδευτικής δράσης ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των καλεσμένων τόσο ως καταναλωτές όσο και ως βασικοί ή μελλοντικοί παράγοντες του χώρου της γευσιγνωσίας, της εστίασης και του τουρισμού.

Οι καλεσμένοι ενημερώθηκαν για τη διατροφική αξία των Κατεψυγμένων Αλιευμάτων. Πιο συγκεκριμένα, ότι τα Κατεψυγμένα Αλιεύματα είναι φρέσκα και ότι διατηρούν αναλλοίωτα όλα τα θρεπτικά συστατικά τους, ακριβώς όπως τη στιγμή που αλιεύτηκαν και καταψύχθηκαν.

Επίσης τονίστηκε ότι τα κατεψυγμένα είναι εφάμιλλα, αν όχι ανώτερα, πολλές φορές, των νωπών.  Επιπλέον, είναι πολύ πιο οικονομικά και πρακτικά, καθώς μπορούν να διατηρηθούν για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στον καταψύκτη του σπιτιού μας, τουλάχιστον για 18 μήνες. Επίσης, μπορούμε να τα απολαμβάνουμε ολόκληρο τον χρόνο με ευκολία, αφού μπορούν να αποψυχθούν και να μαγειρευτούν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, κάνοντας έτσι δυνατή την ένταξη των αλιευμάτων στο καθημερινό διαιτολόγιό μας.